Evelien Kok

GZ-psycholoog & praktijkhouder

Over mij

Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in ontwikkelingspsychologie en klinische psychologie. Ik heb gewerkt in een kleine praktijk en bij Altrecht (polikliniek voor angststoornissen, depressie en persoonlijkheidsstoornissen). In 2010 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. In 2016 heb ik de registratie EMDR practitioner behaald (voor zowel kinderen als volwassenen).

Hoewel ik het nooit echt van plan was, leek het me toch leuk om met mijn moeder (Marijke Kok, praktijkhouder) samen te werken. Zodoende ben ik in 2011 in deze praktijk gaan werken en sinds 2015 mede-praktijkhouder en dat bevalt goed! Ik heb altijd met zowel kinderen als volwassenen gewerkt. Deze afwisseling houdt het vak voor mij uitdagend en ervaar ik als een waardevolle combinatie. Bovendien heb je bij kinderen altijd met volwassenen (de ouders) te maken en draagt elke volwassene ook zijn ‘kindstuk’ in zich. In het algemeen vinden we dat in onze praktijk ook belangrijk: we hebben oog voor het hele gezin en zo nodig wordt er ook hulp ingeschakeld voor gezinsleden.

Ik werk veel met cognitieve gedragstherapie, EMDR, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), schematherapie, oplossingsgerichte therapie, interpersoonlijke psychotherapie (IPT) en mindfulness. Regelmatig gebruik ik internettherapie als ondersteuning van de behandeling. Ik werk graag doelgericht aan dat wat voor de cliënt belangrijk is, waarbij ik vertrouwen, persoonlijk contact en aandacht voor onderliggende patronen belangrijk vind.

GZ-psycholoog BIG 99913702025, AGB 94011669

Lidmaatschappen: Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP), EMDR vereniging Nederland (VEN), Vereniging voor Schematherapie.

kwaliteitsstatuut E.M. Kok

Evelien Kok